Поръчай на: 0888254559

Старата Библиотека в Русе

Код: 584

Старата Библиотека в Русе
Старата Библиотека в Русе
375 лв

Автор: Марчел Ямелиев

Размер на платното: 27/33 см

Размер с рамка: 41/47 см

Картината е в наличност
       

Блестяща и радваща зимна картина представяща ни една от най-красивите сгради в Русе. Старата библиотека - звездното или както си го изтълкувате снежно небе допринася и ни въвежда в една приказност, от която никой не иска да излезе.

 


КАРТИНАТА Е НАЛИЧНА ВЪВ ВИДА, В КОЙТО Я ВИЖДАТЕ; КЛИКНЕТЕ ВЪРХУ КАРТИНАТА И ЩЕ СТАНЕТЕ СВИДЕТЕЛИ НА НЕОЧАКВАНИ ДЕТАЙЛИ;
ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО МЯСТО- ХОЛ; ДНЕВНА; СПАЛНЯ; ДЕТСКА; ТРАПЕЗАРИЯ;
ВИСОКОКАЧЕСТВЕНИ МАСЛЕНИ БОИ; НАЙ-ФИНОТО ИТАЛИАНСКО ПЛАТНО;
ПЕРФЕКТНА РАМКА И ВЪЗМОЖНОСТ ЗА АЛТЕРНАТИВНА РАМКА ПО ПРЕДПОЧИТАНИЕ НА КЛИЕНТА;
СПОДЕЛЕТЕ ВПЕЧАТЛЕНИЯТА СИ НА ТЕЛЕФОН: 0888254559 ИЛИ НА МЕЙЛ: marchel@yameliev.com ;

Библиотека Любен Каравелов се намира в град Русе. Това е библиотека със сто и двадесетгодишна история. Мисията на библиотеката е да бъде културно и духовно информационно средище за жителите на града.

Това е притегателен информационен, културен и образователен център в град Русе. Точно затова в библиотеката има и детски отдел. Русенската библиотека е създадена сред първите градски библиотеки в България.

След Освобождението през 1878 година политическите и икономическите промени създават условия за културното развитие на град Русе. Така в просветените умове назрява идеята да се създаде библиотека, за да могат всички хора да се докоснат до книгите и да попият знания от тях. През 1888 година с материалната подкрепа на общината на града се дава старт на проекта.

Идеолози на библиотеката са членовете на просветното дружество Дунав, което е основано в Русе през 1887 година. През 1889 година в дружеството членуват седемдесет и осем човека, като сред тях има представители на висшата администрация на града. В устава на дружеството е заложена инициативата за построяване на градска библиотека. По това време за своеобразна библиотека с функциите на читалня служи салонът на дружеството, където могат да се четат немски, френски, български и руски вестници и други периодични издания.

Освен това може да се ползва библиотеката на дружеството, в която има над сто книги на руски, френски и български. Сред томовете има и енциклопедии. По това време в читалнята на дружеството се отбиват средно петнадесет граждани на Русе.

За информация или поръчки:

  • Обадете се на: 0888254559
  • Чат по Skype: yameliev.com
  • Изпратете email1 на: marchel@yameliev.com
  • Изпратете email2 на: marchel.yameliev@gmail.com

КАРТИНАТА СЕ НАМИРА В:

ГАЛЕРИЯ ЯМЕЛИЕВИ - ВЕЛИКО ТЪРНОВО

ВСИЧКИ | ПЕЙЗАЖ | НАТЮРМОРТ | КОМПОЗИЦИЯ | АБСТРАКТ | ЛОДКИ
Copyright © 2018 Yameliev.com Всички права запазени.