Родопски Къщи

Родопски Къщи

Price: 214 €

Code: 183

Author: Zhaklin Yamelieva

Canvas size: 17/40 см

Size with frame: 27/50 см

Галерия Ямелиеви

In stock
Delivery: 1 to 3 workdays
Safe shopping

  Description

  A landscape of a Rhodope village with a church reveals to us the beauty of the Bulgarian village with houses and buildings typical of the region. Warm and pleasant colors complement the feeling of coziness and cohesion.

   

  THE PRICE INCLUDING DELIVERY TO YOUR ADDRESS

  THE PAINTING IS AVAILABLE IN THE TYPE IN WHICH YOU SEE IT; CLICK ON THE PICTURE AND YOU WILL WITNESS UNEXPECTED DETAILS;
  RECOMMENDED PLACE - LIVING ROOM; DAILY; BEDROOM; CHILDREN ROOM; DINING ROOM;
  THE BEST QUALITY OIL PAINTS; THE FINEST ITALIAN CANVAS;
  PERFECT FRAME AND POSSIBILITY OF AN ALTERNATIVE FRAMEWORK OF THE CLIENT'S PREFERENCE;

  Родопски Къщи

  Пейзаж от родопско село .

  Родопите представляват система от планини, обединени в единна планина, разделена на Източни и Западни Родопи. Средните Родопи са част от Западните Родопи. Село Хвойна е разположено посред една от най-широките и красиви котловини в Средни Родопи. Наричат я Хвойненска, но тя от стари времена си има звучното име - Ропката. От всички страни котловината като в каменен пръстен е стисната от планински вериги. На северозапад я ограждат склоновете на величествената Чернатици - един от най-могъщите и красиви планински дялове на Средни Родопи в приказното царство на Орфея. Дълъг е около 60 километра-започва от Пампорово и достига Тракийската низина, като разделя басейна на Чепеларска река от изток от този на река Въча на запад. На югоизток котловината е оградена от Радюва планина - един планински рид, делящ Чепеларската река от басейна на Юговската река. От изток на запад в района на Ропката, наблизо едно след друго живописно са разположени четирите родопски села-Павелско, Хвойна, Малево и в дъното на котловината, най на запад, Орехово. Хвойненската котловина /Ропката/ е в центъра на историко-географската област Рупчос от Средни Родопи. С това позабравено вече старинно име Рупчос от векове се е знаел един от най-живописните райони на Средни Родопи,обхващаш водосборния район на Чепеларска река в нейното средно и горно течение.

  Delivery

  For information or orders:

КАРТИНАТА СЕ НАМИРА В:

Copyright © 2021 Yameliev.com All rights reserved. Internet Marketing and Design by Weberest.